Київське «Динамо» вперше за чотири роки вийшло до групового етапу Ліги чемпіонів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Київське «Динамо» вперше за чотири роки вийшло до групового етапу Ліги чемпіонів

Олександр Приходько / УНІАН

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) вперше за чотири роки пройшов раунд плей-оф та вийшов до групового етапу Ліги чемпіонів.

Матч-відповідь проти бельгійського «Гента» кияни проводили вдома, на НСК «Олімпійський». Перший матч закінчився з рахунком 2:1 на користь «Динамо».

Господарі повели в рахунку вже на 9-й хвилині матчу — відзначився півзахисник Віталій Буяльський.

Після цього «Динамо» продовжувало атакувати, і вже на 18-й хвилині Микола Шапаренко влучив у штангу. Через 20 хвилин українцю Ігорю Пластуну, який грає за бельгійський «Гент», м’яч влучив у руку в штрафному майданчику. Карлос Де Пена точно реалізував 11-метровий і рахунок став 2:0 на користь киян.

Усього через хвилину арбітр поставив другий поспіль пенальті у ворота «Гента», але після перегляду відеоповтору скасував його через офсайд. Однак на початку другого тайму «динамівці» знову заробили пенальті. Цього разу його реалізував Жерсон Родрігес.

«Гент» мав кілька нагод забити гол престижу, але голкіпер «Динамо» Георгій Бущан неодноразово рятував команду. Матч закінчився з рахунком 3:0, і кияни вперше за чотири роки потрапили до групового етапу Ліги чемпіонів. Востаннє вони там грали у сезоні 2016/2017 років.