Результати аудиту фондів-учасників боротьби з COVID-19 оприлюднять після згоди донорів. Їх повинен передати Офіс президента, але він зволікає

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Результати аудиту фондів, які Офіс президента залучав до боротьби із коронавірусом, оприлюднять після письмової згоди всіх донорів. Згоду повинен отримати та передати Офіс президента, але він поки затягує з публікацією результатів аудиту.

Про це йдеться в матеріалі «Бабеля».

Фонди отримували на свої рахунки гроші меценатів і розподіляли їх по різних напрямах. Від влади публічну кампанію курирував заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Аудитори з так званої «великої четвірки» повинні перевірити результати роботи фондів «Корпорація Монстрів» і «Прайм». Перший відпрацював з березня по квітень, після чого його співзасновниця Катерина Ножевнікова заявила про вихід фонду з ініціативи. Другий — «Прайм» — зайнявся роботою після виходу КП. Головою і кінцевим бенефіціаром «Прайм» є позаштатний радник заступника голови Тимошенка Борис Баум.

За словами Ножевнікової, з нею вже звʼязувалися представники аудиторів.

«Мені телефонували її представники [«великої четвірки»] і сказали, що вони готові, але не готова я. Правильно було б оприлюднити результати аудиту, але я можу це зробити тільки за згодою всіх донорів. Їхню письмову згоду повинен надати Офіс президента, але він зволікає. Аудит буде в будь-якому разі — насамперед це потрібно мені, бо у фонду є репутація і вона важлива», — розповіла вона.

  • Офіс президента звинувачували в непрозорому і неефективному розподілі грошей донорів на боротьбу із коронавірусом. У відповідь заступник голови ОП Кирило Тимошенко зробив «звіт» з пари слайдів і цифр, але у майбутньому обіцяв аудит фондів, які витрачали гроші меценатів. У липні Офіс президента повідомив «Бабелю», що аудитори розпочали роботу, але результати перевірки оголосять публічно лише за згоди всіх донорів.