Україна вперше висуває свого кандидата на посаду генерального секретаря ОЧЕС

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Україна вперше в історії офіційно висуває свого кандидата на посаду генерального секретаря Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Про це повідомляє МЗС у своєму Facebook.

Кандидатом на цю посаду стане заступник міністра закордонних справ Василь Боднар. Його основними пріоритетами стануть цифровізація, розвиток бізнес-сектора, впровадження сучасних технологій для поширення інформації між країнами-членами, а також розвиток економіки моря та його ресурсів.

ОЧЕС була утворена в 1992 році. До неї входять 12 країн: Україна, Туреччина, Румунія, Болгарія, Грузія, Вірменія, Росія, Азербайджан, Албанія, Греція, Молдова та Сербія. Головною метою організації є економічна співпраця членів. Штаб-квартира розташована в турецькій столиці Стамбулі.

  • Народна депутатка від «Слуги народу» Дар’я Володіна повідомила, що за її заявою Державне бюро розслідувань порушило справу проти заступника міністра закордонних справ Василя Боднара.
  • Причиною заяви на заступника міністра слугував його лист, датований березнем 2020 року. Цей лист Боднар надіслав державним органам влади на тему 105-х роковин геноциду вірмен з боку Туреччини. Він зазначив, що Україна на офіційному рівні не визнає геноцид, вказуючи низку причин такого рішення. У зв’язку з цим Боднар радить політикам утриматися від заяв на цю тему, а також від участі у присвячених цій події заходах.