Нардепка від СН написала заяву на заступника голови МЗС за лист про геноцид вірмен. Чиновник назвав це «театром абсурду»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нардепка від СН написала заяву на заступника голови МЗС за лист про геноцид вірмен. Чиновник назвав це «театром абсурду»

Facebook / Vasyl Bodnar

Народна депутатка від «Слуги народу» Дар’я Володіна повідомила, що за її заявою Державне бюро розслідувань порушило справу проти заступника міністра закордонних справ Василя Боднара.

Про це вона написала у своєму Telegram-каналі.

«Памʼятаєте недалекі заяви пана Боднара з МЗС, про які я писала раніше? Так ось, можемо привітати горе-дипломата з відкриттям кримінального провадження за цими фактами», — повідомила нардепка.

Причиною заяви на заступника міністра слугував його лист, датований березнем 2020 року. Цей лист Боднар надіслав державним органам влади на тему 105-х роковин геноциду вірмен з боку Туреччини. Він зазначив, що Україна на офіційному рівні не визнає геноцид, вказуючи низку причин, чому існує таке рішення. У зв’язку з цим Боднар радить політикам утриматися від заяв на цю тему, а також від участі в присвячених цій події заходах.

«Європейська правда»

Сам Боднар уже прокоментував відкриття справи. Він назвав це «театром абсурду» і зазначив, що озвучив не власну позицію, а офіційну позицію України як держави.

«Народний депутат України намагається притягнути до відповідальності заступника глави МЗС України (себто мою скромну особу) за зовнішньополітичну позицію України!» — пояснив він. Також чиновник заявив, що готовий захищати свою честь і гідність правовими методами.

  • Геноцид вірмен — масові вбивства вірмен турками на території Османської імперії під час Першої світової війни. Офіційно ці події визнали геноцидом близько половини країн світу, зокрема США, Канада, Бразилія, Росія, Німеччина, Франція, Італія та інші. Україна на офіційному рівні не визнає цього через небажання псувати відносини із Туреччиною та Азербайджаном. Водночас, наприклад, Верховна Рада Автономної Республіки Криму у 2005 році визнала вбивства вірмен геноцидом.