«Слуга народу» висунула на місцевих виборах понад 30 тисяч кандидатів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Слуга народу» висунула на місцевих виборах понад 30 тисяч кандидатів

Соколовська Інна / УНІАН

Партія «Слуга народу» висунула на місцевих виборах 31 527 кандидатів.

Про це на презентації підсумків висунення кандидатів на чергових місцевих виборах заявив голова партії Олександр Корнієнко.

Таким чином, партія висунула 73% кандидатів від максимально можливої кількості. Із них в обласні ради балотуватимуться 1 583 кандидати, у районні ради — 5 268 кандидатів, міські — 10 340, сільські та селищні ради — 6 766 і 7 570. У мери міст, сіл і селищ йдуть 952 кандидати.

Крім того, Корнієнко заявив, що паралельний підрахунок проведуть у містах-мільйонниках, обласних центрах, зокрема на виборах до обласних рад.

  • Згідно з останнім опитуванням, на майбутніх місцевих виборах на найбільшу кількість голосів можуть розраховувати партії «Слуга народу» та «Опозиційна платформа — За життя».
  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів відбувалося з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25 жовтня — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.