Азербайджан повідомив про 14 поранених мирних жителів у Нагірному Карабаху

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Азербайджан повідомив про 14 поранених мирних жителів у Нагірному Карабаху

MoD of Armenia

У неділю, 27 вересня, в результаті конфлікту в Нагірному Карабаху до лікарні шпиталізували 14 мирних жителів. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури Азербайджану.

Зазначається, що «інтенсивний ворожий обстріл» призвів до тяжких втрат серед мирного населення. У результаті цього є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено житлові будинки, цивільні обʼєкти та транспорт, а також вбито худобу.

Офіс омбудсмена повідомляє про двох загиблих мирних жителів та десятки поранених. У Степанакерті — столиці невизнаної Республіки Нагірний Карабах — постраждали понад 10 осіб, в тому числі діти та жінки.

Нагадаємо, уранці 27 вересня місто Степанакерт та інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли із «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабаху — Вірменія та Азербайджан — звинуватили одна одну в черговій ескалації.

  • Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Вірменія обстріляла села та позиції азербайджанської армії у прифронтовій зоні. Премʼєр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що це азербайджанські військові ініціювали наступ на Нагірний Карабах. Після цього він оголосив воєнний стан та мобілізацію.