У Білорусі хакери зламали онлайн-трансляції державних каналів та показали відео побиття активістів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Білорусі хакери зламали онлайн-трансляції державних каналів та показали відео побиття активістів

Наша Ніва

Увечері 26 вересня на онлайн-мовлення білоруських каналів «Білорусь 1» та ОНТ здійснили хакерську атаку — показали кадри побиття активістів на акціях протесту. Про це повідомляє TUT.by

Замість вечірніх новин на каналах показали ролики з незалежних ЗМІ та опозиційних Telegram-каналів, на яких фіксують побиття і затримання мирних протестувальників у Мінську.

Дещо пізніше у Telegram-каналі «Кіберпартизани» зʼявилося повідомлення: «Якщо Белтелерадіокомпанія не хоче показувати людям правду — її покажемо ми».

Прессекретар ОНТ Ірина Ромбальская підтвердила факт злому, додавши, що телекомпанія «буде розбиратись разом з хостом». Пресслужба Белтелерадіокомпанії ситуацію поки не прокоментувала.

Після хакерської атаки сайти телеканалів стали недоступні.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні й затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 23 вересня Лукашенко влаштував собі «інавгурацію», про яку нікому не повідомили. Після цього низка країн заявили, що не визнає ані результатів президентських виборів у Білорусі, ані Лукашенка на посаді президента.