Дресирований щур у Камбоджі отримав медаль за хоробрість. Він знайшов 39 мін і 28 інших боєприпасів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Дресирований щур у Камбоджі отримав медаль за хоробрість. Він знайшов 39 мін і 28 інших боєприпасів

PDSA

Благодійна організація PDSA вперше присудила золоту медаль за хоробрість та проявлений героїзм гігантському африканському сумчастому щуру на прізвисько Магава. Він отримав нагороду за участь у розмінуванні території Камбоджі.

PDSA вручає такі нагороди тваринам щороку, починаючи з 1943 року. Однак досі їх отримували тільки собаки, зазначають на сайті організації.

Африканський сумчастий щур трохи більший за звичайного, але при цьому досить легкий, щоб не підірвати міну під час пошуку. Також щури — дуже розумні тварини, тому легко піддаються дресируванню.

Магаві сім років, вага трохи більше кілограма, а довжина — 70 сантиметрів. Перед тим, як взятися до роботи у Камбоджі, щур спочатку пройшов річний курс підготовки у Танзанії, де від початку 1990-х щурів навчають шукати міни. Магава за час своєї роботи вже виявив 39 мін і 28 інших боєприпасів на території площею 141 тис. квадратних метрів (це приблизно як 20 футбольних полів).

У Камбоджі з часів громадянської війни 1967—1975 років залишилося понад шість мільйонів мін. У близько 40 тисяч жителів країни ампутовані кінцівки, що є найбільшим показником у світі.

  • У США почесним званням доктора наук нагородили собаку емоційної підтримки — 8-річного лабрадора на прізвисько Лось.