У США пес-терапевт отримав звання почесного доктора наук

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США пес-терапевт отримав звання почесного доктора наук

vtnews.vt.edu

Вірджинський політехнічний інститут нагородив почесним званням доктора наук собаку емоційної підтримки — 8-річного лабрадора на прізвисько Лось. Чотириногий служив у консультаційному центрі навчального закладу, де протягом років допомагав студентам, які страждали через психічні розлади.

Про це повідомляє сайт університету.

Лось розпочав свою службу в університеті у 2014 році разом з трьома іншими собаками психологічної підтримки. За шість років він зустрічався з тисячами студентів, які потребували допомоги через психічні розлади — всього за його участю провели 7,5 тисячі консультацій і 500 заходів, які пропагували важливість піклування про психічне здоров’я.

Торік за свій вклад у боротьбу студентів із тривожністю, депресією та психічними травмами Лось отримав нагороду «Тварина-герой» від Асоціації ветеринарів Вірджинії.

Трент Девіс, який працює в консультаційному центрі університету вже 10 років, розповів, що його пес Лось допомагає студентам відчути комфорт і розслабитися під час бесіди з психологами.

«Студенти багато говорять про те, як Лось зламав стереотипи довкола психічної підтримки в кампусі. Ветеринари, на жаль, дуже часто стикаються зі складнощами. У них високий ризик самогубств, і професія може бути вкрай тривожною. Він по-справжньому допомагав студентам і співробітникам Вірджинського політехнічного інституту і отримав визнання», — розповів Девіс в інтерв’ю CNN.

vtnews.vt.edu

Нещодавно в Лося виявили рак. Його лікуванням наразі опікуються ветеринари інституту, які вважають, що пес успішно вилікується.

Доктор Лось мало що може зробити зі своїм науковим ступенем, але з нетерпінням очікує виздоровлення, щоб знов працювати зі студентами, купатися та перетягувати канат.