Жодного з тіл загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом ідентифікувати не вдалося. Членам їхніх сімей виплатять по 1,5 млн грн допомоги

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Жодного з тіл загиблих в авіакатастрофі під Чугуєвом ідентифікувати не вдалося. Членам їхніх сімей виплатять по 1,5 млн грн допомоги

Марієнко Андрій / УНІАН

Жодного з тіл загиблих в авіакатастрофі військового літака Ан-26 у Харківській області не вдалося ідентифікувати. Для цього знадобиться експертиза ДНК, яка триватиме від двох до трьох тижнів.

Про це під час позачергового засідання Кабінету міністрів заявив віцепремʼєр Олег Уруський, який очолив урядову комісію для розслідування всіх обставин і причин трагедії.

«Тіла в понівеченому стані, на цей момент ідентифікувати жодне з них не вдалося. Потрібна буде експертиза ДНК. Тільки після цього можна буде говорити про поховання», — зазначив Уруський.

За словами Уруського, чорні скриньки літака у хвостовій частині, і доступу до них нема, поки не закінчено роботу з тілами загиблих.

Віцепремʼєр зазначив, що слідчі органи вилучили «всі документів», їх залучать до проведення слідчих дій. Наразі у справі розслідування катастрофи призначили понад 50 експертиз.

Членам сімей загиблих держава обіцяє виплатити одноразову грошову допомогу в розмірі 1 млн 576 тисяч гривень.

«Розмір виплат становить 750 прожиткових мінімумів, тобто 1 млн 576,5 грн на кожного. Розмір виплат буде за рахунок фондів Міністерства оборони», — розповів заступник міністра оборони Ігор Старобінський.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області сталась авіакатастрофа — літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів та посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово зазнав аварії. Імовірно, літак зачепив крилом землю.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив 26 вересня днем жалоби в Україні. Він також пообіцяв, що держава профінансує лікування курсанта, який вижив, та виплатить компенсації сімʼям загиблих.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко показав відео з камер спостереження, на якому видно падіння літака.