СБУ: Чорні скриньки літака Ан-26 під Чугуєвом поки шукають. Пілот повідомляв про відмову двигуна і просив аварійну посадку

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
СБУ: Чорні скриньки літака Ан-26 під Чугуєвом поки шукають. Пілот повідомляв про відмову двигуна і просив аварійну посадку

Facebook / ДСНС України

У Службі безпеки України повідомили, що чорні скриньки військового літака Ан-26, який упав на Харківщині, досі не знайшли.

Про це пише СБУ у своєму Telegram.

«Прилад об’єктивного контролю літака (чорну скриньку) не знайдено. Для його пошуку вжито заходів з огородження та охорони місця падіння літака», — йдеться в повідомленні.

Там розповіли, що політ виконували не курсанти, а досвідчені пілоти. О 20:38 командир екіпажу повідомив, що у літака відмовив лівий двигун, о 20:40 він попросив про аварійну посадку, а через п’ять хвилин сталася авіакатастрофа.

Також заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко опублікував відео короткого брифінгу міністра оборони Андрія Тарана. Він розповів, що командир екіпажу мав 800 годин польотів. Самі ж навчальні польоти почалися близько 18:30. Літак мав здійснити 10 зльотів та посадок кожні 15 хвилин. Після кожної посадки літак оглядали техніки, і він злітав знову.

«Близько 20:38 (точний хронометраж буде опублікований) командир літака повідомив диспетчеру про неполадки з лівим двигуном. Однак був у цілому спокійний і готувався садити літак на одному двигуні, що передбачено технічними регламентами. Видимість була ясною. Вітер мінімальний. Пілот, майор Богдан Кишеня сотні разів робив захід на посадку на рідний для нього аеродром», — написав Геращенко.