Кількість загиблих в авіакатастрофі військового Ан-26 зросла до 25 осіб. Генпрокуратура відкрила провадження

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Кількість загиблих в авіакатастрофі військового Ан-26 зросла до 25 осіб. Генпрокуратура відкрила провадження

Пресслужба Нацполіції Харківської області

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження через авіакатастрофу військового Ан-26 під Чугуєвом у Харківській області за статтею про порушення правил польотів. Унаслідок трагедії загинули щонайменше 25 людей з числа військових і курсантів.

Про це повідомляє пресслужба ГПУ.

Провадження розпочато за статтею 416 Кримінального кодексу — порушення правил польотів або підготовки до них. За порушення правил експлуатації літальних апаратів, що спричинило катастрофу та інші тяжкі наслідки, передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 15 років.

За попередніми даними, о 20:50 поблизу Чугуєва під час заходу на посадку літак втратив керованість і впав біля автомобільної дороги. На борту, крім членів екіпажу, перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил ЗСУ ім. І. Кожедуба.

«Станом на цю хвилину, попередньо, 25 загиблих. Двох поранених у тяжкому стані доправлено до медзакладів, пошуки інших тривають», — йдеться в повідомленні.

Інформацію про 25 загиблих підтвердив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Врятовано двох людей. Вони з тяжкими пораненнями доставлені до лікарні, лікарі борються за їхні життя», — сказав він.

Досудовим слідством займатиметься Державне бюро розслідувань, співробітники якого вже виїхали на місце події.