Глава Харківської ОДА: Пілот літака Ан-26 повідомляв, що відмовив лівий двигун

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Facebook / Антон Геращенко

Пілот літака Ан-26, що розбився поблизу Чугуєва на Харківщині, повідомляв, що відмовив лівий двигун. Про це заявив глава Харківської ОДА Олексій Кучер у коментарі журналістам.

«Було повідомлення від пілота про те, що відмовив лівий двигун. Але я знаю, що на навчаннях спеціально відключають один з моторів, щоб орієнтуватися. Для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Що сталося потім — теж незрозуміло. Це вже буде встановлювати слідство. Це попередня інформація», — зазначив Кучер.

Окрім цього, глава ОДА повідомив, що декілька курсантів вистрибнули з літака, коли він був низько над землею.

Заступник начальника Харківського національного університету повітряних сил полковник Микола Коваленко, розповів, що літак виконував планові нічні польоти навчальної бригади, екіпаж був підготовлений.

За словами полковника, інженери та льотчики обов’язково перевіряють літаки перед польотом. Цей літак був обладнаний для підготовки штурманів — для цього його й використовували.

Коваленко додав, що у пасажирів літака були парашути, а за штурвалом не було курсантів — літаком керували досвідчені льотчики.

Свідок катастрофи, підполковник поліції Олег Нагайцев розповів, що він саме їхав до Харкова і викликав на місце поліцію та рятувальників.

«Я бачив, як хлопець загасив з вогнегасника військового і надав йому першу допомогу. І другому теж», — зазначив Нагайцев.

Підполковник додав, що літак ледь не зачепив авто, в якому він їхав.

  • Увечері 25 вересня у Харківській області сталась авіакатастрофа — літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку.
  • Попередньо, у літаку перебували 27 людей, 25 з них загинули (за інформацією Офісу генерального прокурора).
  • Президент Володимир Зеленський заявив про створення урядової комісії для розслідування обставин і причин авіакатастрофи Ан-26. 26 вересня він планує виїхати до Харківської області.