Ексголова ВККС Козьяков: Атака на комісію — це спроба контролювати оцінювання і призначення суддів

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:
Ексголова ВККС Козьяков: Атака на комісію — це спроба контролювати оцінювання і призначення суддів

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Ексголова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков вважає, що за атакою на ВККС стоїть бажання окремих представників влади узяти під контроль призначення суддів.

Про це йдеться у матеріалі «Бабеля».

«Головною метою атак на ВККС я вважаю бажання замінити членів комісії «на лояльних», уповільнити або навіть зупинити кваліфікаційне оцінювання суддів і в подальшому контролювати їх призначення», — сказав Козьяков.

Він розповів, що у 2019 році зустрічався з тодішнім генпрокурором Русланом Рябошапкою, розповівши йому, якими кадровими процедурами і в якому обсязі займається ВККС, які процедури потрібно завершити і скільки часу потрібно, щоб вирішити основні кадрові проблеми в судовій системі. «Він досить уважно слухав мене. Він казав, що реформа провалена, але конкретних претензій не висловлював», — пояснив ексголова комісії.

На його думку, конкретні претензії до комісії були у деяких членів нової політичної команди. «У конкурсах до Верховного суду та до Вищого антикорупційного суду, який ми проводили, брали участь Руслан Стефанчук, його рідний брат-депутат Микола, Ірина Венедіктова, Данило Гетманцев, Олександр Мережко. Суддями вони не стали, але зробили в подальшому стрімку політичну карʼєру», — підсумував Козьяков.