У МОН вперше прокоментували конфлікт в Олімпійському коледжі в Києві. Студенти вийшли на акцію протесту під Кабмін

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Міністерстві освіти і науки наголосили, що в Олімпійському коледжі імені Івана Піддубного у Києві, де напередодні відбулися сутички, запланували реорганізацію закладу, а не його ліквідацію. Це все відбувається в межах закону, зазначили у пресслужбі міністерства.

«Реорганізація відбуватиметься шляхом приєднання коледжу до Національного університету фізичного виховання і спорту. За коледжем збережуться права фінансово-господарської самостійності. Усі здобувачі освіти, які навчаються в коледжі, продовжать навчання у відокремленому структурному підрозділі «Олімпійський фаховий коледж ім. Піддубного» за обраними спеціальностями та джерелами фінансування», — пояснили в МОН.

У відомстві наголошують, що коледж не відповідає вимогам законодавства, необхідним для набуття цього статусу в системі вищої освіти. Але учні та працівники не повинні ставати заручниками «халатності адміністрації чи особистих амбіцій окремих осіб».

«МОН засуджує спроби використати учнів коледжу в політичних інтересах. Політиці не місце в освіті», — наголосили у відомстві.

Також в МОН додали, що планують звернутися до правоохоронців щодо розслідування сутичок біля коледжу.

Мер Києва Віталій Кличко також прокоментував ситуацію довкола закладу, наголосивши, що там триває реорганізація, а справою щодо вчорашніх подій на території коледжу вже займаються правоохоронці.

Студенти коледжу 25 вересня зранку вийшли на акцію протесту під Кабінет міністрів. Вони вимагають звільнити затриманого напередодні студента Єгора Батарона.

  • 24 вересня під будівлею Олімпійського коледжу сталися сутички, у які довелося втручатися правоохоронцям. Тоді затримали студента закладу та двох працівників.
  • У самому навчальному закладі заявляють про рейдерство з боку ректора Національного університету фізичного виховання і спорту Євгена Імаса. Він начебто привіз тітушок для захоплення коледжу, а студенти та колектив виступали проти.
  • На місце події приїжджали нардепи від «Слуги народу» Жан Беленюк і Богдан Яременко.