Під Олімпійським коледжем у Києві сталися сутички за участю поліції. У самому закладі заявляють про рейдерство

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Під будівлею Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного у Києві сталися сутички, у які довелося втручатися правоохоронцям.

Про це повідомляє Нацполіція у своєму Facebook.

«Попередньо встановлено: під час роботи комісії з реорганізації на території коледжу виник конфлікт. Поліцейські, які на місці забезпечували громадський порядок, негайно втрутилися в ситуацію та припинили протиправні дії. Внаслідок інциденту кілька осіб отримали тілесні ушкодження, в тому числі й правоохоронці», — йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що запросили до відділку обидві сторони конфлікту для надання пояснень.

Водночас у самому навчальному закладі заявляють про рейдерство з боку ректора Національного університету фізичного виховання і спорту Євгена Імаса. Він начебто привіз тітушок для захоплення коледжу, а студенти та колектив виступали проти.

На відео також видно, що на місце події приїжджали нардепи від «Слуги народу» Жан Беленюк та Богдан Яременко.

Також там розповіли, що поліція затримала студента коледжу Єгора Батарона; тренера, голову профспілки коледжу Дмитра Несвятипаску та заступника директора коледжу зі спортивних питань Степана Захарківа.

  • З 2 листопада 2019 року набув чинності закон № 1056-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту права власності». Цей закон спрямований на боротьбу з рейдерством. Він передбачає усунення основних юридичних розбіжностей, які створюють проблеми власникам нерухомості та бізнесу.