Криворізький комбінат оголосив про зупинку виробництва та скорочення працівників через тритижневий страйк гірників

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Адміністрація ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» після трьох тижнів блокування гірниками виробничих потужностей оголосила про зупинку виробництва і скорочення працівників.

Про це йдеться в заяві компанії.

«Задля мінімізації збитків, збереження виробничого обладнання, попередження негативного впливу на довкілля вимушені почати заходи з підготовки підприємства до тривалого простою. Повідомляємо працівників підприємства і профспілки про скорочення штату у зв’язку з вимушеною зупинкою виробництва», — йдеться в повідомленні.

Також адміністрація звернулася до правоохоронних органів із проханням примусово припинити порушення законодавства, що блокують виробничий процес і майно підприємства, а також дати правову оцінку діям причетних осіб.

«Подальше перебування під землею несе потенційну загрозу для здоров’я та життя шахтарів, внаслідок чого адміністрація ПАТ «Кривбасзалізрудком» змушена оголосити про початок процедури зупинки всіх структурних підрозділів підприємства і виведення всіх колективів у простій», — додали в компанії.

Водночас у «Кривбасзалізрудкомі» запевнили, що готові продовжувати переговори з протестувальниками, але виключно тоді, коли всі вони піднімуться на поверхню.

  • Страйки на шахтах Криворізького залізорудного комбінату почалися 2 вересня. Уже 8 вересня протестували 393 гірники чотирьох шахт. Шахтарі оголосили «італійський страйк» — вони ретельно виконують всю роботу, але з урахуванням усіх безглуздих правил і параграфів, що призводить до зниження продуктивності.
  • Виконувачка обовʼязків міністра енергетики Ольга Буславець розповіла, що в Україні готують пілотний проєкт закриття шахт в одному з міст за німецьким досвідом.