На шахтах Криворізького комбінату 18-у добу триває страйк гірників. Під землею залишаються 154 шахтарі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Дніпропетровській області на чотирьох шахтах Криворізького залізорудного комбінату 18-у добу триває акція протесту гірників, які вимагають безпечних умов праці та підняти зарплати.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, під землею залишаються 154 шахтарі. 25 осіб у шахті «Жовтнева», 68 у шахті «Батьківщина», 36 у шахті «Тернівська» та 25 у «Гвардійській».

Переговори щодо зарплат з керівництвом комбінату тривають.

Тим часом профспілка гірників України і Глобальний союз IndustriALL, що представляє інтереси понад 5 млн працівників гірничодобувної промисловості в більш ніж 140 країнах, почали міжнародну кампанію солідарності з гірниками Криворізького залізорудного комбінату. Кожен офіційний лист підтримки буде направлений на адресу адміністрації комбінату.

  • Страйки на шахтах Криворізького залізорудного комбінату почалися 2 вересня. Вже 8 вересня протестували 393 гірники чотирьох шахт. Шахтарі оголосили «італійський страйк» — вони ретельно виконують всю роботу, але з урахуванням усіх безглуздих правил і параграфів, що призводить до зниження продуктивності.
  • Виконувачка обовʼязки міністра енергетики Ольга Буславець розповіла, що в Україні готують пілотний проєкт закриття шахт в одному з міст за німецьким досвідом.