ОПзЖ висунула у мери Миколаєва одразу двох кандидатів — від міського та від обласного осередків

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Партія «Опозиційна платформа — За життя» висунула у мери Миколаєва одразу двох кандидатів.

Відповідні новини опубліковані на офіційному сайті партії.

Першою йде новина про кандидата від міського осередку політсили – екснардепа Артема Ільюка.

«Природно, є ті, хто сьогодні хочуть будь-якими способами мене «збити». Такого тиску я не відчував ніколи, навіть перебуваючи в парламенті в опозиції. Але я стійкий хлопець, я не зверну зі своєї вулиці, це моє рідне місто, і я буду захищати своїх виборців», — заявив він.

Однак вже в наступній новині йдеться зовсім про іншого кандидата. Там повідомляється, що кандидатом у мери Миколаєва буде син колишнього міського голови Володимира Чайки Владислав. Саме про нього зробили свої репортажі пов’язані з одним із лідерів партії Віктором Медведчуком телеканали 112 та ZIK.

За словами екснардепа Сергія Лещенка, така ситуація склалася через конфлікт всередині двох груп впливу у партії, які не змогли домовитися про єдиного кандидата у Миколаєві.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів буде проходити з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Підсумки виборів будуть відомі 6 листопада.
  • 16% українців серед тих, хто визначився і готовий голосувати, підтримуватимуть «Слугу народу» на місцевих виборах. Далі йдуть «Опозиційна платформа — За життя» (11,9%) та «Європейська солідарність» (11,3%).