МінТОТ доручили розробити санкції проти російського онлайн-магазину Wildberries, який запрацював в Україні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив розглянути можливість санкцій проти російського онлайн-рітейлера Wildberries, який напередодні оголосив про вихід на український ринок.

Про це стало відомо на засіданні уряду.

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, коментуючи вихід Wildberries на український ринок, запропонував Шмигалю доручити Кабміну розглянути можливість введення санкцій щодо онлайн-сервісів, які пропагують продукцію різного роду і контент у розрізі заборонених законом товарів і серіалів.

Пропозиції має розробити Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. «Віцепремʼєр-міністра прошу очолити цей процес і підготувати, згідно із законодавством, відповідні пропозиції», — повідомив Шмигаль.

  • Напередодні найбільший онлайн-магазин Росії Wildberries оголосив про вихід на український ринок. В Україні працюватимуть близько 800 пунктів видачі замовлень. Уже запрацювала офіційна веб-сторінка в інтернеті, також є можливість завантажити додаток для iOS.
  • Після запуску в Україні інтернет-магазину Wildberries користувачі виявили на українському сайті магазина продукцію із зображенням президента Росії Володимира Путіна і символікою цієї країни.