Найбільший онлайн-магазин Росії виходить на український ринок

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Найбільший онлайн-магазин Росії виходить на український ринок

Wildberries.ru

Найбільший онлайн-магазин Росії Wildberries оголосив про вихід на український ринок.

Про це розповіли РБК у пресслужбі компанії.

«Wildberries продовжує розвивати географію своєї присутності. У січні 2020 року ми запустили продажі в Польщі, а в травні — в Словаччині. Відкриття інтернет-магазину на території України стало наступним кроком в реалізації нашої міжнародної стратегії», — пояснив директор з розвитку Wildberries Вʼячеслав Іващенко.

За його словами, в Україні працюватимуть близько 800 пунктів видачі замовлень. Уже запрацювала офіційна вебсторінка в інтернеті, а також є можливість завантажити додаток для iOS. Для Android обіцяють випустити додаток найближчим часом.

Загалом Wildberries уже працює у 8 країнах світу: Росії, Білорусі, Казахстані, Киргизстані, Вірменії, Польщі, Словаччині та Україні. Онлайн-магазин був визнаний найбільшим у Росії протягом останніх чотирьох років. Загальний обіг Wildberries у 2019 році сягнув 223 мільярдів рублів (82 мільярди гривень). Для прикладу, обіг найбільшого інтернет-магазину України Rozetka сягає близько 6 мільярдів гривень. Власниця Wildberries Тетяна Бакальчук є найбагатшою жінкою Росії.

  • Це перший вихід на український ринок найбільших російських онлайн-магазинів з 2014 року. Останнім був магазин Lamoda, який запрацював в Україні у грудні 2013 року.