Один з членів команди зятя Трампа розповів, що його просили навмисно створити модель із заниженими показниками поширення хвороби

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Один з членів команди зятя Трампа розповів, що його просили навмисно створити модель із заниженими показниками поширення хвороби

NurPhoto / Contributor / Getty Images

Правнук молодшого брата 35-го президента США Джона Кеннеді Макс Кеннеді — молодший, який працював у команді зятя Трампа Джареда Кушнера з боротьби з коронавірусом, розповів, що йому пропонували навмисно створити хибну модель поширення хвороби у країні.

Про це пише Business Insider.

Попри те, що сам Кеннеді є демократом, він долучився до оперативної команди Кушнера, яка займалася боротьбою з поширенням коронавірусу у США. Але його сподівання на успіх цієї групи були зруйновані, коли йому запропонували зробити модель поширення вірусу, яка б применшувала прогнозовану кількість жертв.

За словами Кеннеді, він був настільки шокованим, що у квітні вирішив стати анонімним інформатором Конгресу США. Він розповів, що всі члени команди не мали достатнього досвіду в питаннях пандемії, а також їм казали звертати більшу увагу на прохання союзників Трампа.

Кеннеді зазначив, що йому особисто поставили завдання створити конкуруючу модель поширення коронавірусу у США, тому що інші прогнози експертів були «занадто суворі». Він мав створити модель, яка б передбачала, що від COVID-19 у США помруть близько 100 тисяч людей. Зараз кількість померлих перевищила 200 тисяч. Кеннеді відповів, що не може цього зробити, оскільки «нічого не знає про моделювання поширення хвороб».

За його словами, команда переважно складалася з людей трохи старших за 20 років із досвідом роботи у галузі фінансів. Відповідно, вона була недостатньо кваліфікованою для виконання завдань із боротьби з пандемією.

«Це була група людей, які прийшли на позаурочні заходи, а не для того, щоб зіткнутися з найбільшою кризою за сто років», — пояснив він.