Генсек ООН заявив, що ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Генсек ООН заявив, що ситуація з коронавірусом виходить з-під контролю

Kuhlmann / Wikipedia

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що ситуація із пандемією коронавірусу виходить з-під контролю. Про це повідомляє пресслужба організації.

Він нагадав, що незабаром кількість загиблих від COVID-19 сягне мільйона.

Гутерреш наголосив, що від пандемії немає панацеї.

«Одна вакцина не зможе подолати цю кризу, ба більше в найближчому майбутньому. Нам необхідно значно розширити нові та чинні інструменти, які допоможуть придушити передачу коронавірусу, особливо протягом наступних 12 місяців», — підкреслив глава ООН.

Він наголосив, що, оскільки вірус «не знає кордонів», вакцина повинна розглядатися як «глобальне суспільне благо», доступне за ціною і доступне для всіх. Також люди повинні бути готові до вакцинації, але поширення дезінформації про вакцини розпалює нерішучість щодо вакцинації.

«Перед обличчям цієї смертельної хвороби ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити смертоносну дезінформацію», — зазначив Гутерреш.

  • Близько 74% людей з 27 країн світу готові зробити щеплення від коронавірусу, щойно винайдуть вакцину. Ті, хто не хоче вакцинуватися, побоюються побічних ефектів або взагалі не вірять, що препарат допоможе. При цьому 6—30% людей у різних країнах виступають проти вакцини як такої.