Речниця Тихановської: Опозиціонерці погрожували, що її діти будуть рости сиротами, якщо вона не покине Білорусь

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Речниця Тихановської: Опозиціонерці погрожували, що її діти будуть рости сиротами, якщо вона не покине Білорусь

Natalia Fedosenko / Contributor

Білоруській опозиціонерці Світлані Тихановській погрожували, що її діти залишаться сиротами, якщо вона не покине країну.

Про це розповіла її речниця Анна Красуліна в інтерв’ю на YouТube-каналі «И Грянул Грэм».

Через кілька днів після президентських виборів Тихановську викликали до будівлі Центральної виборчої комісії, де вона тривалий час перебувала одна. Після цього її вивели через задній хід і вивезли до Литви. Також у мережі з’явився ролик, на якому Тихановська закликає людей не виходити на вуличні протести. Згодом журналісти з’ясували, що відео знімалося в кабінеті очільниці ЦВК Лідії Єрмошиної, а сама Тихановська не заперечує, що зробила це під тиском.

«Поїхала не сама, вона була поставлена перед дуже жорстким вибором — або її діти будуть рости сиротами, або вона покине країну», — зазначила вона.

Красуліна підкреслила, що особисто для неї цього достатньо, щоб зрозуміти вчинок Тихановської та не засуджувати її за нього.

Чоловік Тихановської Сергій, який планував балотуватися у президенти, був затриманий у травні 2020 року і досі перебуває за ґратами. Його дружина вирішила зробити це замість нього.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі осіб. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.