Microsoft додасть партнерів у проєкт Premonition. Він дозволяє відстежувати збудників хвороб

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Компанія Microsoft на своїй щорічній IT-конференції Ignite оголосила, що сенсорна платформа Premonition для моніторингу носіїв хвороб стане доступною для партнерів, щоб разом працювати над її покращенням.

Про це повідомляє Tech Crunch.

Компанія зазначає, що Premonition працює як система моніторингу погоди, але тільки на випадок спалахів захворювань. Уперше компанія продемонструвала проєкт у 2015 році, але відтоді він пройшов досить довгий шлях випробувань і досліджень.

Відтепер Microsoft має намір співпрацювати з провідними науковими організаціями, такими як Університет Джона Гопкінса, Університет Вандербільта, Пітсбургський університет та Інститут метрик і оцінки здоровʼя Вашингтонського університету, щоб отримати більш докладне уявлення про можливості застосування системи.

Наразі основна увага приділяється хворобам, що передаються комарами, і Microsoft фактично створила «Полігон передчуттів» у своєму кампусі, щоб допомогти дослідникам тестувати систему й аналізувати зібрані дані. У цій установі компанія може розводити й аналізувати комарів. Але основна ідея полягає в тому, щоб вийти за рамки цього і контролювати весь біом.

Система Premonition є результатом пʼяти років наукових досліджень і може стати важливим кроком на шляху ефективного прогнозування масових захворювань, а також дозволить розробити нові підходи для забезпечення готовності до них.