Microsoft купила за $7,5 млрд видавця відеоігор Fallout і Doom. Це найбільша угода в історії індустрії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанія Microsoft купила за рекордні $7,5 млрд холдинг ZeniMax Media, до складу якого входить відомий усім геймерам видавець відеоігор Bethesda Softworks. Microsoft завдяки цій угоді отримала всі внутрішні студії розробників і бренди.

Про купівлю повідомляється в офіційному блозі Xbox.

Під контроль Microsoft перейшли студії Bethesda Game Studios, id Software, Arkane, Tango Gameworks і MachineGame. Ці студії відомі за іграми The Elder Scrolls, Fallout, Starfield, Doom, Quake, Prey, Wolfenstein, Dishonored, The Evil Within, Ghostwire Tokyo та за багатьма іншими. Microsoft відтепер належить також The Elder Scrolls Online.

Офіційну суму угоди не оголошують. За даними The Verge, ZeniMax Media обійшлася компанії у $7,57 млрд, що є найбільшою угодою в історії ринку відеоігор.

У релізі не вказано, чи стануть тепер ігри Bethesda ексклюзивами для Xbox і ПК або ж будуть і надалі доступні на інших платформах, включно з консоллю PlayStation. Однак від Microsoft можна очікувати подібний крок. Якщо це станеться, то для Sony і PlayStation це буде сильним ударом.

З огляду на те, що у Xbox фактично немає повноцінних ексклюзивів, ризики для PlayStation досить великі.