Нардеп Забродський очолить список «ЄС» до Дніпропетровської облради, а художник Ройтбурд балотуватиметься в Одесі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Нардеп Забродський очолить список «ЄС» до Дніпропетровської облради, а художник Ройтбурд балотуватиметься в Одесі

«Європейська Солідарність»

Народний депутат та екскомандувач АТО Михайло Забродський очолить список партії «Європейська солідарність» на виборах до Дніпропетровської обласної ради.

Про це пише пресслужба партії.

«Я вірю у Дніпро, я вірю у вас і не сумніваюсь у нашій перемозі. Хочу наголосити, що свого великого друга, великого українця без перебільшень, я попросив очолити наш обласний список — Михайла Забродського. Більше «Європейська солідарність» вам дати не може. Герой України, генерал-лейтенант, командувач Десантно-штурмових військ, справжній українець», — заявив лідер партії Петро Порошенко під час виступу у Дніпрі.

Також на з’їзді «ЄС» висунула місцеву волонтерку Тетяну Ричкову кандидатом у мери Дніпра.

Одночасно партія провела і з’їзд в Одеській області. Там список до обласної ради очолить нардеп Олексій Гончаренко. У мери партія висунула громадського активіста та програміста Петра Обухова. До міськради від «ЄС» також балотуватиметься художник і директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд.

«Кожен голос, відданий «за маленьку добру, але непрохідну проукраїнську силу» — це голос за ОПзЖ та інших шаріїв», — написав він.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів буде проходити з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25 жовтня — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.
  • 16% українців серед тих, хто визначився і готовий голосувати, підтримуватимуть «Слугу народу» на місцевих виборах. Далі йдуть «Опозиційна платформа — За життя» (11,9%) та «Європейська солідарність» (11,3%).