У Харківській області вчителька вдарила п’ятикласницю книжкою по голові. На жінку склали адміністративний протокол за булінг

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У місті Первомайський Харківської області поліція склала адміністративний протокол на вчительку місцевого ліцею, яка вдарила книжкою по голові п’ятикласницю.

Про це пише пресслужба місцевої поліції.

«Як з’ясувалося, школярка під час уроку переглядала сторінки книги, що не сподобалось учителю. Замість того, щоб зробити зауваження, жінка підійшла до дівчинки, відібрала книгу та вдарила нею дитину по голові», — йдеться у повідомленні.

На наступний день матір дівчини написала заяву в поліцію. Правоохоронці опитали однокласників та вчителів, які підтвердили цей факт. Тому на вчительку склали адміністративний протокол за ст.173-4 (булінг [цькування] учасника освітнього процесу).

  • Президент Володимир Зеленський затвердив Національну стратегію розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі.
  • Комунарський райсуд Запоріжжя у жовтні 2019 року відправив під домашній арешт 15-річну дівчину, яка побила та познущалася з іншої дівчини на шкільному стадіоні.
  • У грудні 2018 року Верховна Рада ухвалила закон, який вводить адміністративну відповідальність за булінг. Санкція статті передбачає штраф від 340 до 3 400 грн або виправні роботи.