Міноборони показало склад нового сухого пайка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство оборони презентувало новий сухий пайок так званої 10-ї норми, який розрахований на разовий прийом і тривале зберігання. Заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення полковник Олександр Хмиз показав склад пайка і зазначив, що він розширений до 24 раціонів.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Пайок являє собою набір проміжного харчування — це їжа, розрахована на прийом їжі перед повноцінною вечерею або після сніданку. Пайки 10-ої форми вважаються допоміжними і часто йдуть доповненням до пайків 15-ої форми (добовий польовий набір продуктів).

Хмиз показав два раціони нового пайкап із 24, які розробляють. У них збільшено вміст мʼяса. До складу пайка входять 100 г мʼясних консервів, 60 г паштету, 280 г страви (гречка з овочами і свининою), галетне печиво, стік меду, кава і чай. Пайки тепер будуть в реторт-пакетах — це харчова упаковка, яка використовується як альтернатива консервним банкам.

За словами полковника, такого раціону цілком достатньо для повноцінного разового харчування солдатів в умовах виконання завдань (навчання, бойові дії).

  • 15 вересня в Міноборони повідомили про розробку нових сухих пайків, які повинні потрапити у Збройні сили вже в кінці 2020 року. Оновлюють два типи пайка.