Витік досьє FinCEN: акції трьох світових банків впали в ціні мінімум на 5%

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На тлі публікації міжнародних ЗМІ про «підозрілі трансакції» та відмиванні грошей через великі банки, акції трьох з них подешевшали в ціні.

Як повідомляє AFP, акції Deutsche Bank впали на 8,1% на біржі у Франкфурті-на-Майні. Акції банку торгувалися з різким падінням після другої половини дня, що стало найгіршим показником за фондовим індексом Німеччини DAX, який впав на 3%.

Акції британського HSBC Bank на Гонконзькій біржі впали на 5,33% — до мінімуму за понад 25 років, пише Financial Times. Це найнижчий показник з травня 1995 року.

Акції Standard Chartered, ще одного згаданого в публікаціях банку, впали на 6,2% на Гонконзькій біржі.

У розслідуванні журналістів, яке називають досьє FinCEN, говорилося, що Deutsche Bank переводив гроші шахраїв терористам і наркоторговцям, HSBC Bank дозволяв шахраям перевести мільйони доларів вкрадених грошей по всьому світу, знаючи про злочинну схему, а Standard Chartered понад 10 років переводив гроші в Arab Bank, клієнти якого фінансували терористів.

  • Журналісти оприлюднили матеріали розслідування 20 вересня. У досьє FinCEN йдеться, що Deutsche Bank, JP Morgan, HSBC, Standard Chartered, Bank of New York Mellon, Barclays Bank та інші продовжували обслуговувати злочинців, бізнесменів і політиків, в тому числі з України та Росії, відмиваючи їхні гроші. При цьому банки знали про незаконні схеми і вели справи з тими, хто під санкціями США. Серед клієнтів банків — олігархи Дмитро Фірташ та Ігор Коломойський, а також колишній голова Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв.