«Не дозволяйте себе використовувати». Тихановська звернулась до силовиків і закликала не порушувати закон

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Не дозволяйте себе використовувати». Тихановська звернулась до силовиків і закликала не порушувати закон

Natalia Fedosenko / Contributor

Екскандидатка у президенти Білорусі, лідерка опозиції Світлана Тихановська звернулася до силовиків, які виконують накази проти громадян Білорусі. Відео у Telegram-каналі опублікувала її пресслужба.

«Запитайте себе: чи готові ви порушувати закон в особистих інтересах однієї людини? Вас обманюють, вас залякують. Але стати злочинцем — це куди страшніше. Не дозволяйте себе використовувати, не губіть своє життя і карʼєру. Іноді по-справжньому офіцерський вчинок — це перестати на час бути офіцером», — зазначила Тихановська.

За її словами, у Білорусі підуть в минуле практики, за допомогою яких «система перетворює службовців на рабів», не буде відпрацювання після навчання та не доведеться платити штрафи за розірвання контракту.

Лідерка опозиції запевнила, що всіх, хто був звільнений або був змушений звільнитися, відновлять з безперервним стажем і вислугою.

«Будьте з білоруським народом, і народ не забуде, що ви були на його боці», — додала Тихановська.

Водночас пресслужба МВС повідомила, що на акціях протесту, що проходили в Білорусі 20 вересня, затримали 442 людини.

Загалом міліція нарахувала 24 протестні акції в країні, загальна чисельність їх учасників склала 20 тисяч осіб. Найбільша кількість людей, за даними МВС, була на акції в Мінську — 18 тисяч.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі осіб. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.