Тихановська вимагає відпустити затриманих в Мінську жінок, погрожуючи силовикам «деанонімізацією»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Тихановська вимагає відпустити затриманих в Мінську жінок, погрожуючи силовикам «деанонімізацією»

Страна Для Жизни

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська вимагає від влади відпустити затриманих у Мінську під час «Блискучого маршу» жінок.

Про це повідомляється в офіційному Telegram-каналі пресслужби Тихановської.

«Сьогодні в Мінську відбувається свавілля. Прекрасних і сміливих жінок, які законно і мирно протестують, масово і грубо затримують люди без розпізнавальних знаків. Зараз в списках затриманих вже понад 240 білорусок, і там є навіть дівчата 2004 року народження», — заявила Тихановська.

Вона додала, що співробітники силових відомств повинні памʼятати про те, що білоруси «готові деанонімізувати тих, хто виконує злочинні накази». «Вам ще доведеться подивитися в очі своєму народу, який ви повинні захищати», — заявила вона.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі осіб. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • У суботу в Мінську пройшов «Блискучий марш», в якому брали участь переважно жінки. Силовики розігнали цей марш і затримали понад 200 осіб, застосовуючи до декого надмірну силу.