Офіс президента оприлюднив резюме кандидата в директори «Укроборонпрому» Тихонова — всю біографію вмістив в одне речення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Офіс президента оприлюднив одним реченням резюме кандидата на посаду генерального директора держконцерну «Укроборонпром» Сергія Тихонова — завідувача відділу безпеки та оборонно-промислового комплексу ОП і нардепа третього скликання від партії Наталії Вітренко.

Про це йдеться у відповіді ОП на запит організації StateWatch.

Інформація про Тихонова, надана ОП, містить дані про навчання, службу в армії, політичну діяльність, найману роботу у приватному та державному секторі.

«С. А. Тихонов навчався у Київському інституті народного господарства ім. Коротченка, вищому навчальному закладі «Національна академія управління»; проходив службу у Збройних Силах; працював в Київському машинобудівному заводі ім. Артема, «Авіста», Верховній Раді, державному підприємстві «Держпостачання», Кабінеті міністрів, державному підприємстві «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал», «Топ України», Адміністрації президента та Офісі президента», — йдеться у відповіді ОП, яку наводить організація.

Раніше нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк повідомив, що 9 вересня премʼєр Денис Шмигаль провів співбесіду з Тихоновим та передав подання на його призначення гендиректором «Укроборонпрому» в Офіс президента.

Що відомо про Тихонова?

Сергій Тихонов у 1998—2002 роках був нардепом третього скликання, обирався за списками Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко (№ 9 у списку). У 1999 році вийшов з фракції.

У 2002 році балотувався у Раду від блоку «За єдину Україну!», список якої тоді очолив Володимир Литвин.

  • У серпні віцепремʼєр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявив, що держконцерн «Укроборонпром» чекає суттєва трансформація — керівництво, весь менеджмент і назву концерну змінять.
  • Ще раніше повідомляли, що «Укроборонпром» під час реформування ліквідують. На його базі створять щонайменше шість галузевих корпорацій, довкола яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.