Студенти КНУ влаштували акцію протесту через зʼїзд «Слуги народу». Вимагають відставки ректора

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Біля будівлі червоного корпусу Університету імені Тараса Шевченка відбувається акція «Освіта без політики». Про це повідомляє Інтерфакс.

Учасники акції тримають у руках плакати з написами: «Освіта без політики», «Червоний — колір сорому», «Університет не місце для зборів політичних партій», «Ні зеленому КНУ», «Шева не зелений», «Верховенство права?», «Студенти мовчати не будуть».

Учасники вимагають відсторонити ректора університету Леоніда Губерського від посади на час проведення незалежного розслідування, до якого вимагають залучити представників студентства.

Також в університеті розповіли «Громадському», що з пропозицією провести у них на території захід звернувся Офіс президента.

Водночас пресслужба партії «Слуга народу» у Telegram-каналі зазначила, що зʼїзд партії відбувся на частині відкритої території вишу у вихідний день, коли не йде навчання та немає студентів і викладачів.

«При цьому не використовувались жодні аудиторії або будівлі закладу освіти, його працівники не залучались до організації, а сцену було демонтовано і прибрано в неділю», — зазначили у СН.

  • 20 вересня у внутрішньому дворі червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка партія «Слуга народу» назвала кандидатів до Київської міської ради на місцевих виборах. На заході був присутній президент Володимир Зеленський.
  • У Студентському парламенті університету засудили проведення з’їзду на території закладу і назвали його порушенням закону — політичні партії не мають права провадити свою діяльність у закладах освіти.
  • Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко запевнив, що в разі встановлення порушення закону партія готова понести відповідальність.