У США на віртуальній церемонії оголосили переможців премії «Еммі». Тріумфаторами стали «Хранителі» та «Шіттс Крік»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У США на віртуальній церемонії оголосили переможців премії «Еммі». Тріумфаторами стали «Хранителі» та «Шіттс Крік»

Кадр з серіалу «Шіттс Крік»

У Лос-Анджелесі завершилася 72-а церемонія нагородження телевізійної премії «Еммі» — через пандемію коронавірусу її провели онлайн. Транслював церемонію нагородження телеканал ABC, список переможців і номінантів також опублікований на сайті «Еммі».

Кращим мінісеріалом визнали «Хранителів» (Watchmen). Серіал став рекордсменом цього року за кількістю нагород, отримавши 11 статуеток. Реджина Кінґ отримала нагороду як найкраща актриса мінісеріалу за роль у «Хранителях». У чоловічій категорії таку нагороду отримав Марк Руффало за роль у серіалі «Я знаю, що це правда».

Тріумфатором у категорії «Комедійний серіал» став канадський «Шіттс Крік» (Schittʼs Creek), який отримав дев’ять статуеток — рекордні для комедійного серіалу. Кетрін ОʼГара та Юджин Леві визнані кращими комедійними акторкою й актором.

Найкращим драматичним серіалом стали «Спадкоємці» (Succession), загалом вони отримали сім статуеток. Найкращим актором у цій категорії став Джеремі Стронг, який зіграв у цьому серіалі. Статуетку за найкращу жіночу роль у драматичному серіалі отримала Зендея («Ейфорія»).

Серед виробників серіалів найбільше нагород отримав канал HBO, шоу якого перемогли у 30 номінаціях. А на другому місці стримінговий сервіс Netflix із 21 статуеткою «Еммі».