На премію «Еммі» номінували фільм «Віддалений гавкіт собак» про хлопчика з Донбасу, який живе біля лінії фронту

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
На премію «Еммі» номінували фільм «Віддалений гавкіт собак» про хлопчика з Донбасу, який живе біля лінії фронту

Документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» номінували на американську кінопремію «Еммі» у категорії «Видатний документальний фільм про сучасні події». Фільм з англійською назвою The Distant Barking of Dogs є у списку номінантів.

Переможців оголосять 20 та 21 вересня у США.

«Віддалений гавкіт собак» — спільний датсько-шведсько-фінський фільм про життя 10-річного хлопчика у прифронтовій зоні. Олег зі своєю бабусею Олександрою — одні з небагатьох мешканців прифронтового села Гнутове Донецької області, які вирішили залишитися і нікуди не поїхали. Маленький Олег разом з іншими героями фільму — бабусею та братами Яриком і Костєю — чекають на закінчення війни, що ніяк не закінчиться. Автори спостерігали за життям Олега та його близьких протягом двох років, щоб показати, як військовий конфлікт впливає на життя дитини.

Першу нагороду кінострічка отримала у 2017 році на Амстердамському фестивалі документально кіно в номінації «Найкращий дебют». Також фільм потрапив до пʼяти номінантів на «Найкращий європейський документальний фільм» премії «Європейський кіноприз — 2018».

У грудні 2018 року «Віддалений гавкіт собак» потрапив до короткого списку (15 кандидатів) номінантів на премію «Оскар» 2019 року в категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм». Того ж місяця він здобув гран-прі фестивалю документального кіно «Артдокфест». У 2020 році отримав премію Пібоді.

  • 28 липня у Лос-Анджелесі оголосили номінантів премії «Еммі». Найбільше номінацій отримали «Вартові» (26) і «Дивовижна місіс Мейзел» (20). Серіали від Netflix претендують на нагороду в 160 номінаціях, від телеканалу HBO — у 107.