Організатори кінопремії «Еммі» назвали цьогорічних номінантів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Лос-Анджелесі оголосили номінантів 72-ї щорічної телевізійної премії «Еммі». Про це йдеться на сайті премії.

На нагороди перетендують такі серіали:

Комедійні: «Стримай свій ентузіазм», «У кращому світі», «Мертвий для мене», «Біла ворона», «Метод Комінськи», «Дивовижна місіс Мейзел», «Шіттс Крик», «Чим ми зайняті в тіні».

Драматичні: «Краще телефонуйте Солу», «Корона», «Розповідь служниці», «Вбиваючи Єву», «Мандалорець», «Озарк», «Дуже дивні справи», «Спадкоємці».

Мінісеріали: «Вартові», «Місіс Америка», «Неймовірна», «Неортодоксальна», «І всюди тліють пожежі».

У номінації «Кращий актор драматичного серіалу» представлені Браян Кокс і Джеремі Стронг (обидва — «Спадкоємці»), Стерлінг Браун («Це ми»), Джейсон Бейтман («Озарк»), Біллі Портер («Поза»), Стів Карелл («Ранкове шоу»).

На кращу жіночу роль у драматичному серіалі претендують Джоді Комер і Сандра О (обидві — «Вбиваючи Єву»), Дженніфер Еністон («Ранкове шоу»), Лора Лінні («Озарк»), Зендея («Ейфорія») і Олівія Колман («Корона»).

Найбільше номінацій отримали «Вартові» (26) і «Дивовижна місіс Мейзел» (20). Серіали від Netflix претендують на нагороду в 160 номінаціях, від телеканалу HBO — 107 номінацій.

Окрім цього, актора Бреда Пітта номінували в категорії «Найкращий запрошений актор» за роль у серіалі Ентоні Фаучі «У суботу ввечері в прямому ефірі» (Saturday Night Live). Він у ролі вірусолога коментував висловлювання президента США Дональда Трампа про лікування коронавірусу.

«Вакцина зʼявиться «відносно скоро». Відносно щодо історії Землі? Тоді точно вона зʼявиться досить скоро. Але якби ви сказали другові, що зайдете в гості скоро, а потім зʼявилися в нього на порозі через півтора року, він, напевно, нетямився б від гніву», — заявляв герой Пітта.

Церемонія вручення нагород відбудеться 20 вересня.