Влада Мюнхену заборонила алкоголь на території «Октоберфесту» попри те, що сам фестиваль скасували ще раніше

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Влада Мюнхену заборонила алкоголь на території «Октоберфесту» попри те, що сам фестиваль скасували ще раніше

Felix Hörhager / picture alliance via Getty Images

Влада Мюнхену заборонила розпивати алкоголь на території, де з 19 вересня мав проходити пивний фестиваль «Октоберфест», який цього року скасували через пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Фестиваль мав розпочатися 19 вересня зранку і тривати до 4 жовтня. На цей час влада ввела заборону на алкоголь, щоб запобігти замінникам цього заходу, на яке щороку зʼїжджаються близько шести мільйонів гостей.

Влада була вимушена ввести заборону на вживання алкоголю після того, як «дві приватні особи» зареєстрували демонстрації на місті проведення фестивалю — одна, щоб продемонструвати «право на альтернативний Октоберфест», а інша для «збереження традицій і звичаїв».

Попри заборону люди все одно прийшли на святкування 19 вересня, але поліція повідомляє, що гостей було небагато, вони влаштовували пікніки невеликими групами. Проте, хоч фестиваль і скасували, відбулося традиційне розбивання пивних діжок.

  • Торік на Октоберфесті випили 7,3 млн літрів пива і зʼїли понад 120 биків. Вперше Октоберфест відбувся 12 жовтня 1810 року на честь весілля кронпринца Людвіга (в майбутньому король Людвіг I). За понад 200 років існування його скасовували десятки разів — переважно через війни.