Октоберфест у Мюнхені скасували. Щорічно він збирав близько 6 млн осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада Баварії скасувала щорічний пивний фестиваль «Октоберфест», який проходить в Мюнхені.

Мер Мюнхена Дітер Райтер і премʼєр-міністр Баварії Маркус Зедер заявили, що рішення було прийнято на тлі пандемії коронавірусу, пише Süddeutsche Zeitung.

Октоберфест мав пройти з 19 вересня по 4 жовтня. Незважаючи на те, що всі фестивалі і великі заходи в Німеччині заборонені до 31 серпня, влада Баварії вирішила підстрахуватися.

Пивний фестиваль щорічно збирає близько 6 млн відвідувачів. У минулому році на Октоберфесті випили 7,3 млн літрів пива і зʼїли понад 120 биків. Вперше Октоберфест відбувся 12 жовтня 1810 року на честь весілля кронпринца Людвіга (в майбутньому король Людвіг I). За понад 200 років існування його скасовували десятки разів — переважно через війни.

  • У Німеччині кількість підтверджених випадків коронавірусу наближається до 143 500. Країна посідає пʼяте місце у списку найбільш інфікованих. Тим не менш, через велику кількість тих, хто вже одужав, влада Німеччини поступово відміняє карантин. 20 квітня в країні запрацювали невеликі магазини і перукарні. З 4 травня почнуть відкривати школи.
  • Основний залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn почав продавати на своєму сайті крісла з вагонів, столики, візки для кейтерингу та інші сувеніри. Deutsche Bahn таким чином намагається впоратися зі скороченням перевезень через пандемію.