У Німеччині поступово скасовують карантин. Запрацюють книжкові магазини та перукарні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Влада Німеччини починає у країні поступово ослаблювати карантин через зменшення кількості хворих на коронавірус. Про це повідомляє Deutsche Welle.

З понеділка, 20 квітня, відновлюють роботу магазини площею до 800 квадратних метрів. Більші магазини та торгові центри поки залишають зачиненими. Також відкривають книжкові магазини, автосалони, магазини із велосипедами та майстерні для їхнього ремонту — незалежно від площі.

З 4 травня у країні почнуться заняття у випускних класах гімназій, початкових шкіл та професійно-технічних училищ . Іспити відбудуться у визначений термін. Подальші деталі буде регулювати місцева влада, проте дитячі садки будуть закриті.

З 4 травня відновлять роботу перукарні, але вони повинні забезпечити роботу з використанням засобів індивідуального захисту. До подальших розпоряджень не зможуть відновити роботу кафе та ресторани.

У Німеччині незмінною залишиться і мінімальна дистанція у 1,5 метра, якої повинні дотримуватися в громадських місцях жителі Німеччини. На вулиці дозволено перебувати поодинці або удвох, але виняток зробили для членів однієї сімʼї.

Борделі, салони краси, масажні салони та інші косметичні заклади, де передбачений фізичний контакт, поки залишаться закритими. Залишаться закритими також концертні майданчики, театри, музеї і кінотеатри. Як і раніше, заборонені збори та всі релігійні обряди в церквах, мечетях і синагогах.

  • Станом на 13:00 20 квітня у Німеччині коронавірусом інфіковані 145 742 людини. Від COVID-19 померли 4 642 людини.