Bloomberg: Компанії Oracle і Walmart можуть заплатити за американський сегмент TikTok $12 млрд

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Videvo

Китайська компанія ByteDance, яка володіє соцмережею TikTok, домагається оцінки вартості сервісу у США у $60 млрд. Таким чином, компаніям Oracle і Walmart сумарно доведеться заплатити за покупку американського сегменту соцмережі $12 млрд.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Відповідно до угоди компанії на двох можуть купити пакети акцій розміром 20%: 12,5% відійде Oracle, а 7,5% — Walmart. Якщо обидві компанії погодяться на оцінку вартості сервісу у $60 млрд, то за 20% вони сумарно заплатять $12 млрд.

Але остаточна оцінка вартості сервісу ще не встановлена. Видання додає, що Пекін також ще не схвалив угоду, хоча регулятивні органи висловилися на користь будь-якої транзакції, у якій ByteDance зберігає контроль над своїми цінними алгоритмами та іншими запатентованими технологіями.

20 вересня TikTok повинні були заборонити у США, якщо до того часу додаток не придбає американська компанія. Але президент Дональд Трамп схвалив покупку американського сегмента TikTok компаніями Oracle і Walmart. Міністерство фінансів США вже заявило, що переносить дату блокування додатку на тиждень — до 27 вересня.