Трамп схвалив покупку TikTok компанією Oracle. Заборона соцмережі відкладена до 27 вересня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп схвалив покупку американського сегмента соцмережі TikTok корпорацією Oracle у китайської ByteDance Ltd, що дозволить додатку продовжити роботу в Сполучених Штатах.

Про це Трамп заявив на брифінгу в Білому домі, пишуть Reuters і BBC.

«Я благословив цю угоду. Я схвалюю угоду концептуально», — сказав президент. За його словами, після продажу платформа не буде повʼязана ні з якою іншою країною, включаючи Китай. Також вона збереже свою назву, а згадана угода принесе США мільярди доларів податків.

Партнером Oracle в угоді стане Walmart Inc, яка володіє однією з найбільших у світі мереж магазинів роздрібної торгівлі. Після підписання угоди буде створена TikTok Global. Трамп запевняє, що після цього безпека даних американців буде на рівні 100%.

Очікують, що Oracle і Walmart отримають значні частки в компанії, а ByteDance відповідатиме за безпеку користувачів зі США. Дані TikTok будуть зберігатися в Oracle, яка зможе перевіряти код.

Міністерство фінансів США вже заявило, що переносить дату блокування додатку на тиждень — до 27 вересня. 20 вересня TikTok повинні були заборонити.