Глава ОП Єрмак заявив, що треба створити Центр протидії пропаганді. Ексрадник Зеленського повідомив, що він уже працює

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава ОП Єрмак заявив, що треба створити Центр протидії пропаганді. Ексрадник Зеленського повідомив, що він уже працює

Офіс президента / Telegram

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив про необхідність створити в Україні Центр протидії пропаганді. Колишній радник президента Ігор Новіков заявив, що такий центр уже працює. Про це він написав у Facebook.

За словами Новікова, він ініціював цей проєкт, коли був радником Зеленського.

«Незважаючи на те, що незалежний центр ще офіційно не запущений, команда і системи аналізу вже працюють і встигли запобігти пʼятьом серйозним атакам тільки за останній місяць», — зазначив Новіков.

Колишній радник Зеленського пообіцяв пізніше розкрити деталі цих атак.

Про потребу створити Центр протидії пропаганді Єрмак заявив в ефірі шоу Савіка Шустера. За його словами, низка українських політиків та медіа підхопили історію про «спецоперацію вагнерівців», яка начебто вийшла з Росії. Він вважає, що вони, свідомо або ні, підігрують пропаганді проти України.

«Тому сьогодні дуже важливою є ідея створення в Україні Центру протидії пропаганді. Ми бачимо, що відбувається у світі — не тільки в Україні, в багатьох країнах. І тому така ідея, я впевнений, буде підтримана нашими партнерами, які теж відчувають сьогодні на собі вплив цієї пропаганди, цих фейків, які роблять дуже погану справу», — заявив Єрмак.

  • 9 липня 2019 року Зеленський призначив Новікова позаштатним радником. Раніше він очолював українську філію американського Університету сингулярності.
  • Новікова називають «провідним доповідачем і футурологом України», основна сфера якого — «перетин поведінкової науки, економіки й оповіді». За даними ЗМІ, Новіков організовував конкурс інноваційних проєктів Global Impact Challenge 2017. Також Новіков був серед організаторів IForum, на якому виступав Зеленський.
  • В Офісі президента Новіков відповідав за взаємини зі США і готував перший візит Зеленського на Генасамблею ООН.
  • 5 серпня 2020 року Новіков повідомив, що написав заяву про звільнення з цієї посади за власним бажанням.