Річниця ухвалення біло-червоно-білого прапора і герба «Погоня». У Білорусі опозиція збирає людей на Блискучий марш

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У суботу, 19 вересня, громадян Білорусі закликають вийти на традиційні марші протесту.

Про це повідомляється в Telegram-каналі NEXTA.

«Блискучий марш. У Мінську відбудеться вже традиційний жіночий марш. Старт — о 15:00 на майданчику біля Комаровського ринку. Фішкою має стати максимальна кількість яскравого одягу, блискіток і не менш яскравих транспарантів», — йдеться в повідомленні.

Водночас опозиція закликає проводити марші районів — аби силовики не знали, куди їхати.

«19 вересня — річниця ухвалення в Білорусі БЧБ-прапора і герба «Погоня»: в 1991 році Верховна Рада Білорусі ухвалила їх як національні. У суботу у вас є щонайменше дві чудові причини влаштувати марші власними районам Мінська та інших міст! Немає сенсу організовувати їх централізовано: ви краще сформуєте маршрут і краще виберете відповідну точку збору, чи то станцію метро, чи то головний районний торговий центр», — зазначається в оголошенні.

Водночас організатори протестного руху порадили обговорити план у локальних чатах, домовитися з сусідніми чатами і дворами, запросити сусідів.

«Атмосфера свободи заразлива. Субота у вашому районі повинна бути біло-червоно-білою», — додали в Telegram-каналі.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.