Коронавірус знову набирає обертів у Європі. Франція та Іспанія зафіксували за добу найбільше хворих за весь час пандемії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Франція та Іспанія за добу 18 вересня оголосили про найбільшу кількість нових заражених коронавірусом за весь час пандемії у світі. Тобто, поширення коронавірусу в Європі набирає обертів.

Про це пишуть BFMTV та El Pais.

У Франції повідомили, що протягом доби виявили 13 215 нових хворих. Померли 123 людини. Загалом там вже зафіксовано 428 696 випадків зараження.

Зростає кількість хворих і в Іспанії — там за добу 14 389 нових хворих, із яких понад 5 тисяч у столиці Мадриді. Місто вже переходить до суворих карантинних заходів у окремих районах. Померло за добу 90 людей.

Водночас у Швеції, яка не запроваджувала суворий карантин та яку критикували за такі заходи, рівень поширення коронавірусу став одним із найнижчих у Європі. Щодня там фіксують близько 300 нових хворих, тоді як у червні цей показник сягав понад тисячу хворих. Для прикладу, в Україні на той період було близько 600—700 нових заражених коронавірусом.

Загалом у світі вже зафіксували понад 30 мільйонів випадків інфікування. 22,2 мільйона хворих одужали, а 954 тисячі померли.

  • В Україні станом на ранок 18 вересня виявили 3 228 нових хворих на коронавірус.
  • З 21 вересня в Україні протягом двох тижнів буде діяти новий розподіл регіонів на карантинні зони. Столиця України залишиться в «помаранчевій» зоні. У «червону» зону потраплять пʼять міст. Чернівці, Івано-Франківськ, Коломия, Калуш і Тернопіль переходять з «червоної» в «помаранчеву» зону.