Перша зустріч «Люблінського трикутника»: одним із пріоритетів країни визначили протидію гібридним загрозам Росії

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У четвер, 17 вересня, відбулася перша зустріч, у форматі відеоконференції, національних координаторів «Люблінського трикутника», створеного міністрами закордонних справ України, Польщі та Литви, під час якої сторони обговорили майбутню зустріч у Києві.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, координаторами цього тристороннього механізму співробітництва визначені заступники глав зовнішньополітичних відомств Василь Боднар (Україна), Марцін Пшидач (Польща) і Далюс Чекуоліс (Литва), які окреслили основні напрями діяльності «Люблінського трикутника» та погодилися забезпечувати сталу взаємодію формату на різних робочих рівнях.

Одним із основних завдань «Люблінського трикутника» має стати координація дій трьох держав з ефективної протидії актуальним викликам і загрозам спільній безпеці.

За даними МЗС, серед пріоритетних тем у співпраці ― спільна протидія гібридним загрозам з боку Росії, зокрема у боротьбі з дезінформацією. Окремо зазначили важливість збереження тісної співпраці у рамках міжнародних організацій.

Заступники міністрів домовилися також розпочати тристоронні тематичні консультації на рівні директорів департаментів МЗС трьох країн.

Важливу увагу координатори приділили ситуації в Білорусі та деяких інших країнах регіону.

Василь Боднар поінформував своїх колег про основні цілі Кримської платформи та запросив Польщу і Литву до активної співпраці в рамках платформи, метою якої є деокупація Криму.