Нардепи віддали «Укравтодору» понад 2 млрд гривень з коштів на субсидії. Ще мільярд дадуть силовикам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардепи віддали «Укравтодору» понад 2 млрд гривень з коштів на субсидії. Ще мільярд дадуть силовикам

«Бабель»

Верховна Рада перенаправила 2,2 мільярда гривень субсидій на ремонт доріг.

За відповідний законопроєкт у другому читанні проголосували 255 нардепів.

Закон передбачає додаткове виділення Державному агентству автомобільних доріг України («Укравтодору») із держбюджету 2,16 млрд грн на ремонт мостів і доріг. Ці кошти заберуть з програми Мінсоцполітики щодо виплати пільг і житлових субсидій. Крім того, на 750 млн грн збільшили видатки держбюджету на фінансування МВС. Ці кошти збираються компенсувати «неподатковими надходженнями».

Також додатково виділять 301,33 млн гривень на утримання органів прокуратури, 381 млн грн — на забезпечення діяльності Збройних Сил, 290 млн грн — для СБУ, 50 млн грн — на придбання житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби.

Ще 5,87 млн ​​грн виділили на створення Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, 25 млн грн — на утримання Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. На ці витрати депутати направлять кошти, які закладалися на обслуговування держборгу.

  • У липні «Укравтодор» оголосило рекордний тендер на будівництво 30 кілометрів траси Дніпро-Решетилівка за 12 мільярдів гривень. Таким чином 1 кілометр дороги обійдеться в понад 400 мільйонів гривень (16 мільйонів доларів).
  • «Укравтодор» представив проєкт нової кільцевої дороги Києва, яку назвало «Київська обхідна дорога» (КОД). На неї планують витратити 85 млрд гривень.