РосЗМІ: Молодший син Лукашенка навчатиметься в Москві — під вигаданим імʼям та без відвідування закладу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
РосЗМІ: Молодший син Лукашенка навчатиметься в Москві — під вигаданим імʼям та без відвідування закладу

YouTube / Информационное агентство БелТА

Молодший син самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, 16-річний Микола Лукашенко, буде під вигаданим прізвищем вчитися в гімназії при Московському державному університеті.

Про це повідомляє «Комсомольская правда».

Цю інформацію виданню розповів учений, колишній очільник Академії наук Білорусі Олександр Войтович, котрий послався на знайомих у сфері освіти. При цьому, в секретаріаті гімназії при МГУ російським ЗМІ повідомили, що Микола Лукашенко там не вчиться.

Колишній співробітник Комітету держбезпеки повідомив КП на умовах анонімності, що на перших порах Микола Лукашенко оселився в білоруському посольстві в Москві. Він буде вчитися під вигаданим прізвищем і поки не ходитиме до навчального закладу.

Експрацівник КДБ також припустив, що син Лукашенка може продовжити навчання в Московській сільськогосподарській академії імені Тімірязєва, якщо складе екстерном іспити за 11 клас. Ректор цього вишу Володимир Трухачов повідомив, що не знає про те, що Микола Лукашенко складає іспити в академію. «Мені передавали, що він хотів би у нас вчитися. Але, можливо, це питання не сьогоднішнього часу, а майбутнього», — сказав ректор.

В кінці серпня стало відомо, що Микола Лукашенко забрав документи з ліцею Білоруського державного університету, куди вступив після девʼятого класу. Пізніше російський актор Станіслав Садальський повідомив, що молодший син Лукашенка продовжить навчання в одній із престижних шкіл Москви.

  • 23 серпня після протестів біля Палацу незалежності в Мінську зʼявилися кадри з молодшим сином Лукашенка, Миколою, у військовій екіпіровці з автоматом Калашникова в руках. У такому вигляді Микола супроводжував свого батька, який також був озброєний.
  • Пізніше створена опозицією Білорусі Координаційна рада зажадала від правоохоронних органів перевірити факт передачі вогнепальної зброї неповнолітньому синові Олександра Лукашенка.