Трамп заявив, що у жовтні американців почнуть вакцинувати від COVID-19

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Трамп заявив, що у жовтні американців почнуть вакцинувати від COVID-19

Chip Somodevilla/Getty Images

У США у жовтні людей почнуть вакцинувати від коронавірусу. Про це заявив президент країни Дональд Трамп під час брифінгу у Білому домі, повідомляє The Guardian.

«Ми на шляху до того, щоб доставити та розподілити вакцину вельми безпечним і ефективним чином. Ми думаємо, що можемо почати робити це приблизно в жовтні», — заявив Трамп і додав, що до кінця 2020 року зможуть передати щонайменше 100 мільйонів доз вакцини — населення США становить понад 300 мільйонів людей.

Також, за словами Трампа, аби почати масове виробництво вакцини, необхідно, аби її схвалило Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США.

Окрім цього президент США розкритикував заяви директора Центру з контролю і профілактики захворювань Роберта Редфілда, який заявив що маски можуть «більш гарантовано» захистити від COVID-19, ніж вакцина, і передбачив, що вакцина не буде широко доступна до середини- кінця 2021 року. Трамп наголосив, що вакцина буде доступною вже в середині жовтня, а маски — неефективні.

  • Близько 74% людей з 27 країн світу готові зробити щеплення від коронавірусу, щойно винайдуть вакцину. Ті, хто не хоче вакцинуватися, побоюються побічних ефектів або взагалі не вірять, що препарат допоможе. При цьому 6—30% людей у різних країнах виступають проти вакцини як такої.
  • Британський медичний журнал The Lancet опублікував результати дослідження російської вакцини від коронавірусу «Спутник V» . У матеріалі зазначено, що вакцина сформувала імунну відповідь у 100% випадків — у всіх 76 учасників ранньої стадії випробувань. При цьому серйозних побічних ефектів не виявили.