У Німеччині відсторонили 29 працівників поліції. Вони поширювали нацистські символи в соцмережах

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У Німеччині відсторонили 29 працівників поліції. Вони поширювали нацистські символи в соцмережах

Flickr / Tobias

У Німеччині відсторонили 29 працівників поліції через те, що вони поширювали в соцмережах нацистські символи та фотографії Адольфа Гітлера.

Про це пише BBC.

Інцидент стався в землі Північний Рейн — Вестфалія. За даними розслідування, офіцери використовували радикально праві чати у WhatsApp, де поширювали зображення свастики, Гітлера, а також газових камер концтаборів.

Понад 200 працівників поліції взяли участь у рейдах до 34 відділків та будинків, які були пов’язані з 11 основними підозрюваними. Міністр внутрішніх справ землі Герберт Ройль уже назвав інцидент «соромом для поліції».

Деяким звільненим правоохоронцям висунули підозри в розпалювання ненависті та поширенні нацистської пропаганди. Інших же звинувачують у тому, що вони не повідомили про дії своїх колег.

«Правим екстремістам і неонацистам зовсім не місце в поліції Північного Рейну —Вестфалії», — наголосив Ройль.

  • Австрія представила архітектурний план щодо перетворення будинку, де народився Адольф Гітлер, на поліцейський відділок з надією «нейтралізувати» простір і зробити так, щоб він не привертав увагу неонацистів.
  • Нідерландець Сало Мюллер, який пережив Голокост і втратив обох батьків, збирається позиватися проти залізниці Німеччини, відповідальної за перевезення в’язнів до концтаборів у роки війни. Раніше 84-річний чоловік відсудив €50 млн у залізниці Нідерландів за співучасть у злочинах нацизму.